NY BLOGG OM GALSKAPEN, utfordringene, dyrene, maten eller for å si det på en annen måte: Om livet på Vivre Gård

Dette er en blogg som omhandler livet på Vivre Gård som i enkelte situasjoner oppleves som rene galskapen med utfordringer i kø, skiftninger mellom ekstrem fortvilelse og lykkefølelse….ja sikkert slik som livet oppleves i perioder for flere enn meg. Hensikten er å vise hvordan livet utspinner seg på en liten gård på trøndelagskysten. Hvordan er det egentlig å bo på en gård? Er det så mye arbeid som bøndene sier eller har vi ingen ting å klage over som enkelte papirflyttere vil ha det til? Er det så idyllisk som det ser ut? Finnes det bonderomantikk?

12832366_1126364747426154_3627447552990586575_n

Bolighuset på Vivre Gård en fin sommerdag. Foto: Hilde Bratlien

Mat og oppskrifter vil være en sentral del av denne bloggen. Det vil også et innblikk i dyrenes hverdag være samt innslag fra produksjonen i ysteriet og bryggeriet.

Jeg som skriver er Hilde Bratlien(1971). Sammen med min mann Jon Ståle Rognes (1966) eier jeg og driver Vivre. Ingen av oss har bakgrunn fra gård. I 2008 brøt jeg med min  yrkeskarriere og vi kjøpte en gård som var i full drift. For å si det pent så var læringskurven bratt det første året. Min mann har full jobb utenfor gården mens gårdsgutten og jeg jobber her 100 %.

Hest-4

Øystein, en av våre to kaldblodstravere. Foto: Hilde Foss.

Hovednæringen er økologiske melkeproduksjon. Som tilleggsnæring har vi et lite gårdsutsalg hvor vi selger økologisk kalvekjøtt, upasteurisert smør, rømme og ost laget i vårt ysteri. Vi har også et lite bryggeri hvor vi produserer 4 typer øl. Utleie av fritidsbolig er også en del av næringen. Driften av gården gjør at livet i perioder kan fortone seg som særs utfordrende, noe jeg vil komme tilbake til.

Dyr i fjøset med avlesservogn

Sommerbilde fra fjøset. Foto: Hilde Bratlien

Jeg håper dere vil følge med i hvordan livet på gården fortoner seg.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

6 svar til NY BLOGG OM GALSKAPEN, utfordringene, dyrene, maten eller for å si det på en annen måte: Om livet på Vivre Gård

  1. Dette blir spennende!
    Ser fram til å følge dere..🐂🐕

    Likt av 1 person

  2. Turid Bratlien sier:

    Er så moro å se hva du har fått til Hilde😀

    Likt av 1 person

  3. Hilke sier:

    Følger gjerne denne bloggen. Stå på og lykke til!

    Likt av 1 person

  4. Evelyn Dahle sier:

    Glede mæ masse te å følg dåkk på bloggen:) Men vi må nok prøv å ta tur’n utåver ferr å sjå om dåkk å:)

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar