KUETA (ost fra Vivre Gård) TIL DESSERT

Kueta er en anvendelig ost (økologisk og upasteurisert) av kumelk fra vårt lille ysteri på Vivre Gård som er velegnet både til brød, i salt, på pizza og varme retter og sist men ikke minst som dessertost. Nedenfor følger noe serveringsforslag dersom du vil ha en lettvindt dessert.

KUETA MED SPRENGT M OG SJOKOLADESAUS

img_0151

Del en Kueta i passende trekanter og sett den på noe ildfast. Varm den i ovnen på ca 200 grader til den begynner å smelte. På bildet varmet jeg bare den romtempererte osten med en «skibrenner». Server osten mens den er lun på en seng av sjokoladesaus (fra butikken) samt strø over knust M (peanøtter trekt med sjokolade som jeg har knust med hammer i en plastpose). Enklere blir det ikke! Saltet i osten, den søte sausen samt krunsjen fra Mèn gjør dette til en av favorittdessertene. Server gjerne med kaffe og/eller et lite glass kraftig øl f.eks. Svarten fra Vivre Gård.

 

KUETA MED NYPEMARMELADE

img_0162

Del en Kueta i passende trekanter og sett den på noe ildfast. Varm den i ovnen på ca 200 grader til den begynner å smelte. På bildet varmet jeg bare en romtemperert osten med en «skibrenner». Server osten mens den er lun på en seng av nypemarmelade. Som krunsj passer sikkert krumkaker eller andre kjeks godt. Server gjerne med kaffe og/eller et lite glass kraftig øl f.eks. Svarten fra Vivre Gård.

 

KUETA MED BRINGEBÆRSAUS OG RISTEDE MANDELFLAK

img_0142

Ta en hel Kueta eller del den i passende trekanter og sett den på noe ildfast. Varm den i ovnen på ca 200 grader til den begynner å smelte. På bildet hadde jeg en romtemperert ost som jeg varmet med en «skibrenner» til den begynte å smelte. Brun mandelflakene i en tørr panne til de begynner å ta litt farge. Legg flakene til avkjøling på et bakepapir eller lignende. Server osten mens den er lun med bringebærsaus (eller en annen søt saus som du liker) og strø over de ristede mandelflakene. Server gjerne med kaffe og/eller et lite glass kraftig øl f.eks. Svarten fra Vivre Gård.

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s