KUETA -en økologisk upasteurisert ost fra Vivre Gård

IMG_0007

Kueta (beskyttet varemerke) er en ost av helmelk fra våre egne kyr. I vårt lille ysteri kommer varm melk i rør rett fra melking og ned i ystekaret.

Osten er er mild og ren på smak og er velegnet til  brød/kjeks på varme retter, i salat og som dessertost. Osten smelter fint og kan også brukes på pizza o.l.

IMG_2955

 

 

Her skjæres ostemassen med en harpe slik at dreneringen kommer igang.

 

 

IMG_2960

 

 

Ferske og gode råvarer er en av flere viktige forutsetninger for å lage god ost.

Røring må til for at ostemassen skal dreneres.

 

 

 

 

 

 

IMG_2963

Formene fylles med ostemasse.

Hele oste prosessen gjøres for hånd uten noen maskinelle innslag.

Navnet kommer fra at vi tok utgangspunkt i en fetaostoppskrift og modifisert denne. Da fetaost er laget av sau- og geitemelk kom Kueta navnet ganske fort opp da vår oss er laget av 100 % kumelk.

 

 

 

 

IMG_2970

Nå begynner ting å ta form.

Etter noen runder med snuing og salting er osten klar for neste steg i prosessen.

 

 

 

IMG_2793

Her er osten klar for å legges på boks i en lake av himalayasalt og vann. Etter litt lagring er en Kueta født og klar for inntak.

Det vil etter hvert komme flere innlegg her på bloggen med tips hvordan osten kan brukes.

Osten fås kjøpt på vårt gårdsutsalg m. fl.  Se på http://www.vivregaard.no for mer informasjon.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s