URTEPØLSE og ØLPØLSE med tzatziki Kjapp og sunn sommerlig mat!

IMG_0008

URTEPØLSE og ØLPØLSE fra Vivre Gård med lefse og hjemmelaget tzatziki.

Atter en uke med tilværelse som gressenke. Da har det en tendens til å bli mye jobbing og for lang tid mellom måltidene. Da er det enkelt og godt å ha ren og lettvindt mat å ty til. Våre egne URTEPØLSER eller ØLPØLSER består av rent økologisk kalvekjøtt og krydder. Pølsene er ferdig trekt så det er bare å steike i panna eller på grillen. (Ikke i mikron, da det er brukt naturtarm som ikke blir så delikat).

TZATZIKI:

  • 5 dl yoghurt naturell
  • 1 agurk (helst økologisk)
  • 1 fedd med hvitløk
  • frisk mynte
  • salt
  • grovkvernet pepper

Slå yoghurten i et kaffefilter og la det stå og renne av en stund.Del agurken i to på langs og skrap ut kjernen. Riv agurken på et rivjern og strø på salt og la det stå i et dørslag og renne av seg. Finhakk frisk mynte (blir ikke det samme med tørket) og hvitløk. Bland alt sammen og smak til med salt og pepper. Ferdig!!

Dette er også velegnet turmat.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s