BRYGGEDAG PÅ VIVRE GÅRD

På Vivre Gård brygger vi i svært liten skala. Det er Ståle som er bryggerisjef og som står for oppskriftene m.m. Per i dag produserer vi 4 sorter: en stout, red ale, pale ale og et frisk hveteøl. (Alle bilder er tatt av HB når ikke annet er oppgitt)

IMG_0017

Vi starter med malten som må kvernes.

 

 

 

 

 

IMG_0027

Ikke store forhold i produksjonen. Her kvernes malten.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0003

Her er meskingen av maltet igang i bryggerikjelen på 50 liter.

IMG_0031

I dag brygger vi «Stalløl». Det meskes på 65 grader i en time, deretter 78 grader i 5 min.

 

IMG_0032

Da er meskingen over og maltrøres tas ut. Nå skal vørteren kokes og humle tilsettes i flere intervaller.

IMG_0052

Mesken gis til hestene og det er stor stas. Ingen ting går til spille.

 

IMG_0012

Flaskene desinfiseres.

 

IMG_0014

Tapping på flasker foregår manuelt kan man si..

IMG_0030

Korking helautomatisert ….not…

IMG_0037

Flaskene vaskes og tørkes før de settes noen uker til modning.

Ølflasker med etiketter

Ølet testes om det er godt før vi setter på etiketter. Foto: Sylvi Buås Hansen

IMG_1888

Brygger`n

 

Dette innlegget ble publisert i BRYGGING. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s