BURGER m/salat, tomat, løk og cheddar

Har du godt grovkvernet kjøtt med passe med fett i så har du et bra utgangspunkt for å lage dine egne gode burgere uten alskens tilsetningsstoffer!

IMG_0012

Foto: Hilde Bratlien

BURGER:

  • 500 g kalvekjøttdeig (økologisk fra Vivre Gård selvsakt!) eller annet kvernet kjøtt som ikke er tilsatt salt.
  • 0,5 ts pepper (ta den pepperen du liker, jeg foretrekker kajenne)
  • 1 ss økologisk grillkrydder
  • 1 ts malt koriander frø (silantro).

IMG_0008

Bland alt i en bolle og kna det sammen med rene hender eller kjør det i mikseren.

Slå på steikovnen slik at den er varm til du skal skjerpe brødene.

Del deigen i så store burgere som du vil ha.

Legg plastfolie over og under deigen til hver enkelt burger og klem dem ut. Lite søl og du kan evt. fryse dem slik og da er de lette å ta igjen.

Pass på at pannen (eller grillen) er passe varm, dvs. at det freser, før du legger i burgerne.

Varm brødene i steikovnen.

 

 

IMG_0009TILBEHØR:

Hakk salat, tomat og løk. Skjær opp osten i små biter.

Ha litt majones og evt. sennep på bunnen av brødet.

Litt god ketchup på toppen av burgeren.

 

Hugg inn!

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s