SNART 17 MAI !!!!! BLØTKAKE!!!

Da er det igjen snart 17 mai og tid for feiring med blant annet kake. Nedenfor følger moderns oppskrift på bløtkake. Den er enkel å lage samt at det smaker «freshere» enn bunnene man kjøper som er inneholder så mange/mye tilsetningsstoffer at de er holdbare i månedsvis.

IMG_0084Foto: Hilde Bratlien

BUNN:

  • 3 egg og 200 g sukker piskes til eggedosis (dvs. til den er luftig).
  • Bland 1,5 ts bakepulver i 150 g hvetemel og tilsett 3/4 dl vann (varmt) – bland.
  • Løft alt forsiktig sammen til en jevn og fin blanding (bland så lite som mulig) og ha den over i en form som er smurt i bunn og ha evt. bakepapir i bunnen. Ikke smør sidene i formen da dette evt. kan føre til at kaken lettere detter sammen. Formen jeg har brukt har en diameter på ca. 25 cm.

STEKING:

Stek midt i ovnen ved 175 grader i ca 40-45 minutter.

Når kaken er ferdig stekt (sjekk med en tynn trepinne i den tykke delen av kaken, den er ferdig dersom ingen ting sitter igjen på pinnen) snu formen på hode og la den stå slik til den er kald.

Når bunnen er kald kan du dele den i 2 eller 3 deler. Dynk bunnen med juice, saft av bær, melk eller en god likør eller cognac. Ikke dynk bunnen så mye at det renner av den (det er ikke delikat og det blir mye søl når det renner fra kakefatet)

Legg den styggeste delen av kaken på kakefatet først. Den sletteste/mest jevne dele bruker du til toppen av kaken. Nb! Legg bunne på det kakefatet du skal bruke da det er veldig, veldig vanskelig å flytte kaken over på et annet fat når den er ferdig pyntet.

PYNTING:

Her kan du bruke det du liker eller som du har for hånden. Jeg mener det er et must å ha krem til bløtkaken (Ikke pisk kremen for mye, dvs stopp når den er stiv.. IKKE fortsett og pisk til kremen blir kornete.

IMG_0089Her dynket jeg bunnene med en sitruslikør, deretter smurte jeg på et lag med multer som jeg hadde rørt med litt sukker, deretter et lag med krem før jeg la på neste lag med bunn og gjentok prosessen. Smør et tynt lag med krem på toppen av kaken og ha resten av kremen over i en sprøytepose og legg på små rosetter på siden av kaken til den er dekket.

Dekk toppen av kaken med friske bær eller frukt. Her er det bare å slippe fantasien løs…Bringebær, jordbær og blåbær passer jo godt til 17 mai.

Lykke til med prosjektet!

 

 

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s