KJØTT I MØRKET med foccacia

Vi er ikke akkurat A4 familien men i dag ble det skikkelig søndagsmiddag gitt!                Kjøtt i mørket av økologisk grytekjøtt av kalv fra gården vår !

IMG_0018

Dette trenger du til 4 personer:

  • 1 kg. grytekjøtt (gjerne økologisk av kalv fra Vivre Gård)
  • 1 stor gul løk
  • ca 6 dl kraft eller kjøtt buljong
  • 4 laurbærblad
  • 4 store gulrøtter (gjerne økologiske da de smaker bedre)
  • Sjampinjong, helst frisk men en boks går også.
  • Poteter

Del løken i store båter og fres den litt i olje i gryta før du slår på kraft. Har du ikke kraft bruker du kjøtt buljong blandet i vann. Du trenger ca. 6 dl. buljong.

Del kjøttet i store fine biter og brun dem lett(til de får en gyllen farve) i en panne. IKKE skjær vekk fettet da det gir fantastisk smak i gryta. Ha kjøttet over i gryta med løk. Ha opp laurbærblad og sopp. La det trekke (nesten koke) i gryta i ca 1,5 time. Når kjøttet er mørt tar du alt over i en bolle slik at du frigjør gryta for å lage saus.

IMG_0005

Her begynner kjøttet og bli ferdig trukket etter ca 1,5 time. Som du ser er kjøttbitene ganske store her med løk, laurbærblad og bjuljong.  Foto: Hilde Bratlien

SAUS:

Smelt 30 g (2-3 toppede ss) smør i gryta og tilsett 30 g (2-3 toppede ss) hvetemel og rør hele tiden til massen er lett brun.

IMG_0006

Her begynner det å bli… brun til det er «syden» brunt og husk å røre hele tiden!

Spe (slå i litt etter litt) av kraften fra det kokte kjøttet mens du rører hele tiden i sausen.

Her er vi godt i gang med å spe og rør hele tiden så vil varmen ta klumpene.                              Foto: Hilde Bratlien

IMG_0007

FOCCACIA:

Du tenger:

  • 4 dl vann
  • 1 dl god olivenolje
  • 1 ts maldon salt
  • 650 g pizzamel tipo 0, helst tipo 00.
  • 1 pose tørr gjær
  • 1 ts tørket rosmarin

IMG_0001

Bland sammen alt som nevnt ovenfor og elt (kna det sammen) i 10 minutter. Heldig du som har kjøkkenmaskin!! Ta folie over bollen og sett den til heving til den har dobbel størrelse.

 

Kjør den deretter i en kjøkkenmaskin eller kna den med fingrene slik at du får blandet inn 1 shot med god olivenolje.

IMG_0007

IMG_0015

Strø oppå det fyllet du liker, her er det bide av oliven og friske tomater. Stek foccaciaen i ca 35 – 40 minutter på 225 grader.

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s