HONNINGKAKE

For noen år siden da vi fremdeles hadde honning fra lyngen ved beitet vårt, så jeg etter oppskrifter på honningkake. Det forbauset meg at det var mange oppskrifter på honningkake som ikke inneholdt honning! Er det mulig!!! Etter hvert fant jeg frem til denne oppskriften på Honning Centralen sine sider. Jeg synes kaken er god og saftig med en fin smak av honning. Selv om søtsaker ikke nødvendigvis er en høydare for meg så må jeg innrømme at lun honningkake med vaniljeis og kaffe er sykt godt!

IMG_1530

Foto: Hilde Bratlien

For å få til en god honningkake må du ha en god honning. Har du ikke det kan du like godt bake en annen kake.

Dette trenger du:

4 egg
250 g honning
250 g sukker
100 g smør
1/4 ts malt nellik
1/4 ts malt pepper
1/4 ts malt ingefær
1 ts bakepulver
250 g hvetemel

1. Sett stekeovnen på 150 °C. Til denne oppskriften trenger du en langpanne, en kakeform eller ildfast form ca. 20×25 cm.

2. Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og smeltet, avkjølt smør. Bland det tørre sammen og rør det inn. Vend til slutt inn stivvispede eggehviter og hell røren i godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.

3. Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får «modnes» gjerne mer enn én måned.

4. Pynt eventuelt glasur, eller med mandler ved servering. Prøv også  med rømme (blandet med litt lime saft) fra Vivre Gård på et lunt kakestykke mmmm….

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s