KALVEBRUGER med råkost, burgerdressing og lefse.

Burgere er enkle å lage. Jeg synes burgere som jeg lager selv (les som min bedre halvdel lager) blir mye bedre enn de man kjøper ferdige i butikken.

IMG_0320Foto: Hilde Bratlien

Ta 500 g grovkvernet kjøtt av kalv (eller kjøttdeig fra et annet dyr) i en bolle.

Tilsett det krydderet du liker, eller prøv deg frem med det du har. Jeg liker det enkle og tilsetter kun salt pepper og koriander i tillegg til løk.

Dersom du ikke vet hvilket krydder du skal tilsette kan jeg foreslå følgende:

1 ts grovkvernet sort pepper (ta det du liker: f.eks. svart pepper, chili eller kajenne).             1 ts maldon salt.                                                                                                                                                  1 ts malt koriander.                                                                                                                                        1/2 løk i små biter som stekes myke, da får du bort den råe smaken av løken (evt. 1 ts løkpulver dersom du ikke har fersk løk).

Rør godt. Det beste er å bruke rene hender for å få blandet kjøtt og krydder skikkelig.

La blandigen hvile minst en time før du skal steke burgerne så smakene får blande seg.

Klapp ut burgerne med hendene og stek dem i panne eller på grillen.

Tips:                                                                                                                                                                   Du kan godt lage denne blandingen en dag i forveien og ha den i folie i kjøleskapet. Her kan du også lage f.eks dobbel posjon og fryse ned råe ferdig formede burgere i folie så er det lett å ta igjen senere.

Tilbehør i dag:

Råkost, burgerdressing og lefse. Her er det uante kombinasjonsmuligheter på tilbehør til burgerne. Velg noe du liker. Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger på kalveburgere med råkost, burgerdressing og lefse da vi stod på Julemarked i Trondheim for noen år siden.

Vil du lage dette gjør du følgende: Riv gulrot og kål på et rivjern (bruk gjerne økologisk om du kan). Lag burgerdressing og kjøp den lefsen du foretrekker. Riv av en passe bit av lefsa og legg et lag med gulrot og kål, ha på dressing og legg burgeren øverst. Nyt! Oppskrift på BURGERDRESSING er også lagt ut på bloggen.

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s