Foto: Hilde Bratlien
Dette trenger du:
165 g majones (= 1 pose )
60 g ketchup (= 2 ss)
55 g syltede agurker (= 3 ss) 15 g sennep (= 1 ts) 6 g løkpulver (= 1,5 ts)
Av gode råvarer blir det god mat,hvis ikke kokken har gått seg inn på et villspor. Jeg foretrekker Mills majones (hjemmelaget majones hvis jeg har tid og overskudd), Heinz ketchup, Dijon sennep og Nora syltede agurker i burgerdressingen.
Når jeg lager mat setter jeg ofte bollen rett på vekta og nuller ut mellom hver ingrediens for å slippe å skitne ut ørten skjeer osv.
Foto: Hilde Bratlien
Bland majones, ketchup, sennep og løkpulver i en bolle og rør godt. Tilsett hakkede syltede agurker til slutt.
Det gir en bedre smak om dressingen blandes opp noen timer før bruk slik at smakene får satt seg. Oppbevar dressingen i kjøleskap og legg gjerne folie helt ned på dressingen i f.eks. en bolle slik at minst mulig luft kommer til.
Tips: Jeg lager bestandig mer dressing enn jeg trenger da den holder seg i månedsvis i kjøleskap dersom du har den på rene tett gladd med minimalt med luft inni. Sølet er jo nesten det sammen om man lager et glass eller flere.